-
نکاتی که یک کاندیدا باید به آنها توجه کند:
1 – کاندیداهای انتخاباتی باید معلومات عمومی خوبی درهرزمینه داشته باشند که درمواقع لزوم بتوانند مورد آن صحبت کنند یا اگرسوالی ازآنها شد بتوانند جواب دهند.آنها باید حاضرجواب باشند.واطلاعات به روزدرهرزمینه داشته باشند.
2 – یک کاندیدای انتخاباتی باید در هر امری که می خواهد سخنرانی کند کاملا آن را مطالعه کرده و برآن احاطه داشته باشد.
3 – جواب درآستین داشته باشد. سخنرانی کاندیدای انتخاباتی باید ذهن حاضری با موضوع سخنرانی داشته باشد .
4 – یک کاندیدای انتخاباتی که می خواهد سخنوری حرفه ای سیاسی داشته باشد باید از اوضاع گذشته و حال کشور خود کاملا مطلع باشد .
5 – یک کاندیدای انتخاباتی باید مشکلات و موجبات پیشرفت کشورایران را بداند.
6 – مردان وزنان کاندیدای انتخاباتی ایران باید استعداد و قوه مالی و نیروی مادی ومعنوی کشور خود را بشناسند و با سخنرانی خود وسایل و موجبات پیشرفت کشور را درنظر بگیرند .
7 – از مناسبات کشور خود با ممالک دیگر و احوال آن ممالک و سیاست آن ها آگاهی داشته باشند .
8 -سخنان سخنوران سیاسی باید آنچنان تاثیرگذار باشد که شنوندگان سخنران را خیرخواه دولت ، ملت و مملکت و بی غرض و امین ، درستکار ، دانا ،عاقل ،راستگو بدانند و البته گفتارش نیز شاهدی بر این صفات باشد واز روی عقیده آنها سخن بگوید کاملا آنها را بشناسد و بداند درچه اوضاع واحوالی هستند ؟ به جه چیز وابسته ودلبسته ، وچه چیزهای نیازدارند؟ ازچه چیز گریزانند ؟ احساسات و عواطف آنها به کدام سو متمایل است ؟
9 – یک نکته مهم ومعجزه آفرین ازگلوبال مجری این که: کسانی که کاندید انتخاباتی می شوند حتی از فداکردن حسن شهرت و محبوبیت خود درجایی که برای کشور ایران خطر در پیش ببیند دریغ نکنند زیرا اگر به سخنانش مطمئن باشد و بداند که حق است ضرری اورا شامل نمی شود.
10 – کاندیداهای انتخاباتی همیشه باید خدا و عدالت و انصاف و مروت را در پیش چشم داشته باشند .
11 – مردان وزنان سیاست باید مردم را همواره به راه راست هدایت نمایند و آبروی ملت و دولت و خیرعالم انسانیت را بخواهند.
12 – مردان وزنان سیاسی بیش از هر سخنور دیگر باید ساده وطبیعی و بی ریا سخن بگویند ، آرایش به صحبت های خود ندهد.
-13 سخنوری کاندیداهای انتخاباتی مثل ورزش جودو است . شاید حریف های پرزور داشته باشند ، شاید میان حرف هایشان تیکه ومتلک بیاندازند، شاید فریاد کنند ، شاید گفته های ناراحت کننده بشنوند یا حرکات ناشایست وشاید درقبل و وسط راه دل سردشان کنند پس باید خود را نبازند، باید خونسرد باشند و درعین حال متانت خود را حفظ نماید.
راهکارهای مقابله با ترس در سخنرانی
- صحبت در میان جمع : در جمع دوستانتان تمرین کنید. نیازی نیست تعدادشان زیاد باشد کافیست مطمئن باشید شما را مسخره نمی کنند. ضمنا لزومی ندارد به آنها بگوئید مشغول تمرین سخنرانی هستید، کافیست در مورد موضوعی برایشان صحبت کنید .
- آیا خانم هستید و ترس از صحبت میان آقایان را دارید؟! می توانید از تمرین میان جمع های خودمانی خانواده و فامیل شروع کنید .
- خود گویی مثبت: در اوقات فراغت مثلا جملات مثبتی در مورد سخنرانی و توانایی تان بگویید.
- تجسم خلاق داشته باشید و خود را درحال ایراد سخنرانی عالی تصور کنید. حتی اشتیاق را در مخاطبان ببینید که چطور با همه وجود به صحبت های شما گوش می دهند .
- قبل از سخنرانی به محل برگزاری سخنرانی رفته و از نزدیک با مکان و شرایط آن آشنا شوید .
- تمرینات تنفسی عمیق را جدی بگیرید. روزانه تنفس عمیق داشته باشید بهتر است تنها باشید. با چهار شماره تنفسی عمیق بکشید. طوری که هنگام دم باید شکم به جلو حرکت کند (یعنی حرکت دیافراگم). چهار شماره نفس خودتان را نگهدارید و موقع بازدم هوا را به آرامی و با چهار شماره به بیرون بدهید. این کار را دوباره تکرار کنید و روزانه سه دقیقه این تمرین را انجام دهید .
- تکنیک انگار : طوری عمل کنید انگار شما دارای اعتماد به نفس بالا و سخنرانی عالی هستید. به این ترتیب به کمک ناخودآگاه، شبیه به یک سخنران ماهر رفتار خواهید کرد. و از اعتماد به نفس بالایی برخوردار خواهی شد .
- بسیاری از خشکی دهانشان کمی قبل و هنگام سخنرانی گله می کنند. و اینکه بعضا به جهت نوشیدن آب دچار مشکلات جانبی شده اند. نگران نباشید این مسئله با چند قطره آب لیموترش تازه که زیر زبانتان می چکانید حل می شود. و غدد بزاغی تان شروع به فعالیت می کنند …