بازاریابی شبکه های اجتماعی در تعریف به معنی بکارگیری شبکه های اجتماعی متداول و پر مخاطب و تولید و خلق محتوای جذاب برای تحقق برنامه بازاریابی و حتی جذب مخاطبین به سمت پایگاه اطلاع رسانی، برای بالا بردن نرخ جذب می باشد.
امروزه بسیاری از مخاطبین ، ساعات زیادی را در شبکه های اجتماعی می گذرانند و این گرایش موجب گردیده تا شبکه های اجتماعی محل مناسبی برای پیاده سازی استراتژی های بازاریابی باشد.خصوصا در بازاریابی سیاسی ، نرخ اثر گذاری بالا و مزیت ارتباط تنگاتنگ و برخط با مخاطبین ، بسیار حایز اهمیت می باشد.
تاکتیک های بازاریابی دیجیتال شبکه های اجتماعی ، به 4 دسته اصلی تقسیم می شوند به این صورت که هر کدام از آنها، برای پیاده سازی استراتژی خاصی کاربرد دارد. این 4 تاکتیک معروف در بازاریابی دیجیتال عبارتند از :
- اشتراک ویدئویی (Video Sharing) که می توان به فیسبوک لایو، یوتیوب، آپارات و ویمئو اشاره نمود
- اشتراک تصویر (Image Sharing) که می توان به اینستاگرام و اسنپ چپ و حتی پینترست اشاره نمود
- میکروبلاگینگ (Microblogging) که شبکه اجتماعی توییتر از جمله بارزترین آنها به شمار می آید
- شبکه سازی (Networking) که می توان به فیسبوک و لینکدین اشاره نمود
از جمله مزایای بسیار مهم بازاریابی شبکه ای می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- آگاهی از برند “Brand Awareness” در تبلیغات ، اولین و مهمترین استراتژی ، ایجاد آگاهی از برند می باشد و شبکه های اجتماعی بستر بسیار پرمخاطب و مناسبی برای پیاده سازی این استراتژی می باشد.
- کمک به بهینه سازی نرخ تبدیل “Conversion Rate Optimization” در مفاهیم بازاریابی دیجیتال ، نرخ تبدیل ، نسبتی درگیر شدن مخاطب به کل مخاطبین و یا بازدیدکنندگان از سایت گفته می شود.برای مثال اگر پایگاه اطلاع رسانی شما، در ماه 1000 بازدید کننده داشته باشد و از این تعداد فقط 300 نفر ، فعالیت خاصی مثل کلیک بر روی یک دکمه را انجام دهند، نرخ تبدیل سایت شما 30 درصد می باشد.بکارگیری صحیح شبکه های اجتماعی ، به بهبود نرخ بازدید از سایت شما کمک شایانی می کند.
- افزایش ترافیک ورودی “Increase Inbound Traffic” در مفاهیم بازاریابی دیجیتال ، ترافیک سایت به تعداد کاربرانی اطلاق می شود که از سایت و یا صفحات آن بازدید می کنند.قطعا هرچه تعداد بازدیدکنندگان از سایت شما بیشتر باشد و در اصطلاح تعداد Session ها بالا باشد، ترافیک سایت شما نیز بالا می باشد.با بکارگیری و تولید محتواهای جذاب در شبکه های اجتماعی، می توان مخاطبین بیشتری را به سمت سایت هدایت نمود و در نتیجه ترافیک ورودی را افزایش داد.
- بهبود SEO سایت : یکی از مهمترین دغدغه های کسانی که در حوزه بازاریابی دیجیتال فعالیت می کنند ، افزایش و بهبود موتورهای جستجو و یا Search Engine Optimization می باشد.همانطور که می دانید، بر طبق آمار ، بیش از 85 درصد مخاطبین و بازدیدکنندگان از سایت شما ، از طریق جستجو در موتورهای جستجوگر که مشهورترین آن گوگل می باشد، جذب سایت شما می شوند.پس اگر پس از جستجوی کلید واژه ای خاص، شما در صفحه اول نتایج جستجو باشید ، شانس دیده شدن خود را بسیار افزایش خواهید داد.استفاده درست و اصولی از شبکه های اجتماعی، در بهبود وضعیت سایت شما ، از منظر موتورهای جستجوگر نقش پررنگی دارد.
- تحلیل اطلاعات مخاطبین و فالوئرها:یکی از مزایای بکارگیری شبکه های اجتماعی در بازاریابی دیجیتال، تنوع ابزارهای تحلیل مخاطبین می باشد.این شبکه ها عموما دارای سرویس ها و ابزارهای مناسبی ، جهت تحلیل اطلاعات مخاطبین و فالوئر ها می باشند.برای مثال اینستاگرام دارای ابزارهای بسیار جالبی همچون Instagram Insight و یا Social Baker است.
- تحلیل و رصد رقبای:قطعا رقبای شما نیز در شبکه های اجتماعی حضور دارند و شما به راحتی امکان تحلیل رقبا و مخاطبین آنها را خواهید داشت.